ZAMOLBA: DONACIJE ZA OPSTANAK CRKVE

 

Slava Bogu +++

dragi/e  hrvati i hrvatice, kršćanski vijernici i prijatelji Hrvatske domovine!

kako nas kao većinski narod u našoj Domovini- Hrvate, pravoslavne vjere 16.647 Ministarstvo uprave ignorira i ne želi registrirati ( iako je sve zakonski čisto), molimo SVE VAS DOBRE LJUDE, vjernike katolike, pravoslavce i sve kršćane u Hrvatskoj i iseljeništvu da nam pomognete malim sredstvima za opstanak Crkve-HPC.

Sve pravoslavne crkve ,,vežu” se uz nacionalni naziv (npr. Poljska PC, Bugarska PC, Grčka PC,…) pa zar mi, većinski narod u Hrvatskoj, trebamo da se nazovemo npr. ,,kineska” PC ? Kome smeta da se naša Crkva zove HPC? Svima onima koji nisu skloni ovoj Domovini  i ovom većinskom narodu, Hrvatskoj i Hrvatima!

TIJELO SMO:

JEDNE SVETE KATOLIČKE I APOSTOLSKE CRKVE!

Služimo: Zapadnu i Istočnu Svetu Božansku Liturgiju-Euharistiju

IMAMO APOSTOLSKO NASLJEĐE: Sv. Andrije

CENTAR NAŠE CRKVE NIJE U: BEOGRADU, BEČU ILI PEŠTI,

NEGO U: HRVATSKOJ, U ZEMLJI U KOJOJ STOLJEĆIMA ŽIVIMO!

Na snazi od 2005.-2015. isti je Zakon o vijerskim zajednicama, a u tom vremenu neke pravoslavne crkve dobile su pozitivno riješenje, a nas se odbija.

Naši vijernici bili su na prvom (2001.), te drugom (2011.) popisu stanovništva, te su se po vijeri i naciji izjasnili: Hrvatima pravoslavcima! Za navedene nije potrebno da budemo pet(5) godina udruga i da sakupimo 500 vijernika! Mi smo stoljećima tu, te nas ima: 16.647!!!

To se primjenjuje za nove crkve koji nisu imali svoje vijernike na popisu stanovništva, za razliku od nas. NAŠI VJERNICI STOLJEĆIMA ŽIVE U LJEPOJ NAŠOJ DOMOVINI HRVATSKOJ te doprinose kulturnom i materijalnom dobru!

Naša Pravoslavna Crkva je vjerska zajednica, povjesna vjerska zajednica europskog kulturnog kruga, koja je osnovana u Europi: Ukrajini, a kasnije se širila po svem svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

Naime, ista ispunjava uvjet prema cit.Zaključku točki 1.alinea 2. u kojem se traži da je vjerska zajednica povjesna vjerska zajednica europskog kulturnog kruga. U istoj alinei navedene su crkve i zajednice koje se smatraju da pripadaju povjesnim vjerskim zajednicama, pa je tako nabrojena i ,,pravoslavna crkva”.

DA BI PREBRODILI OVE NELAGODE I NAPASTI, MOLIMO SVE VAS ISTINSKE KRŠĆANE DA NAM POMOGNETE SVOJIM DONACIJAMA ZA OPSTANAK SVETOG CILJA: SLUŽENJU KRISTU I SVOM NARODU!

A za sve koji nam čine zlo: molimo se za njih.